Sponsortocht Zwem voor MIJ levert bijna 10K op voor KWF

  • 22 september 2017

De sponsortochten Zwem voor MIJ hebben een bedrag van bijna 10.000 euro opgebracht voor KWF kankerbestrijding. Een aantal open water verenigingen en ambassadeurs Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns hebben meegedaan aan de pilot deze zomer.

Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns zijn oud-topzwemmers en kijken terug op een prachtige topsportcarrière. Dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is, weten zij als geen ander. Alle drie kregen zij te maken met kanker en zijn genezen. Ze konden hun zwemcarrière hervatten en hebben nog vele successen behaald. Graag willen zij anderen helpen om hun kansen op een gezond leven te vergroten. Samen met de KNZB en de open water verenigingen in Bodegraven, Anna Paulowna, Oss, Amsterdam, Hoek/Sluis en Sleeuwijk kwamen zij in actie voor KWF.

Maarten van der Weijden: “Ik heb het geluk gehad te herstellen van kanker, dat geluk gun ik anderen ook. Hoe mooi is het als je nu ook met zwemmen in het open water bij jou in de buurt kan bijdragen. Zwem voor MIJ (Maarten, Inge en Joost) en steun KWF!”

Deelnemers aan de sponsortocht zwommen een afstand variërend van 1000 tot 2000 meter. Ook voor kinderen was er een speciaal parcours van 250 en 500 meter. Maarten, Inge of Joost waren aanwezig om de deelnemers te motiveren, het startschot voor de sponsortocht te geven en de medailles uit te reiken.

Kijk voor een impressie van de dag bij Arethusa in Oss naar het filmpje van DTV sport: https://www.facebook.com/DtvMFMSport/videos/1726605147640940/

Bron: KNZB