Laatste nieuws 24ste Golfbad Osse Maasrace

  • 14 september 2018

Beste sporters,

De opbouw van het terrein is op donderdag al begonnen, het weer was prachtig en ook zaterdag belooft het prima te zijn. De watertemperatuur zit rond de 19,5 graad Celsius en het is onze verwachting dat hij tussen de 19 en 20 graden zal blijven.

Wel willen we jullie informeren over de waterkwaliteit. Bij een meting afgelopen maandag is de signaleringswaarde voor blauwalg bereikt. Bij een waarde van 2.5 wordt een waarschuwing afgegeven dat bij een stijgende temperatuur blauwalg kan groeien. Bij een waarde van 15 wordt een negatief zwemadvies gegeven. De gemeten waarde in de Lithse Ham was 2.6.

Vanwege de watertemperatuur onder de 20 graden Celsius is het blauwalg gehalte vermoedelijk inmiddels alweer onder de signaleringswaarde, maar we kunnen dat helaas niet meer laten meten voor de wedstrijd zaterdag. Onze masters hebben donderdagavond nog lekker getraind in de Lithse Ham en zijn voorlopig allemaal klachtenvrij….

We zullen aanstaande zaterdag een (koude) douche op het strand plaatsen zodat je je desgewenst na het zwemmen kunt afspoelen om de kans op huidirritatie te minimaliseren.

Samenvattend:
– Er is sprake van een waarschuwing, geen negatief zwemadvies of zwemverbod.
– De wedstrijd gaat door maar uit het oogpunt van zorgvuldigheid willen wij jullie hier wel over informeren.

Meer informatie op www.zwemwater.nl

Nog een laatste opmerking voor wat betreft het programmaboekje. In het kader van papiervermindering zullen we dit jaar GEEN programmaboekjes uitdelen! Dus of zelf uitprinten (zie pdf download versie), er is een ‘scorebord’ met de benodigde informatie op locatie aanwezig maar alles is ook ONLINE te volgen via http://ossemaasrace.nl/golfbad-osse-maasrace-2018/

Met vriendelijke groet,
Organisatie Osse Maasrace