Arethusa organiseert op 16 september 2017 een sponsorzwemtocht voor KWF in de Lithse Ham

  • 20 juli 2017
  • Een actie voor KWF Kanker Bestrijding

Direct na de zwemwedstrijd “Golfbad Osse Maasrace” in de Lithse Ham vindt  de openwatertocht “Zwem voor MIJ” plaats, een sponsortocht om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Doe mee met deze sponsortocht voor het KWF. Deelname is in álle opzichten een echte belevenis en staat open voor jong én oud, voor individuele zwemmer en voor (bedrijven)teams.

Oud-topzwemmers Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns (MIJ) zijn de initiatiefnemers van deze tocht. De zwemmers kijken terug op een prachtige topsportcarrière, maar weten dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is. Alle drie kregen zij te maken met kanker en zijn genezen. Graag willen zij anderen helpen om hun kansen op een gezond leven te vergroten.

Daarom hebben zij samen met de KNZB de nieuwe sponsoractie “Zwem voor MIJ” ontwikkeld. Tijdens de pilot deze zomer vinden 6 sponsortochten plaats tijdens zwemwedstrijden in Bodegraven, Anna Paulowna, Amsterdam, Hoek/Sluis, Sleeuwijk én Oss! De opbrengst van Zwem voor MIJ gaat geheel naar het KWF voor onderzoek naar kankerbestrijding.

De Zwem voor MIJ sponsortocht vindt plaats op zaterdag 16 september in de Lithse Ham. De tocht start om 16.00 uur.
Deelnemers (individueel of in teams) laten zich sponsoren om een zwemtocht van 2000 meter te volbrengen. Jongeren van 10 t/m 15 kunnen zich inschrijven voor een kortere afstand (1000 meter).
Inschrijven kan via www.ossemaasrace.nl. Alle deelnemers ontvangen een goodiebag. Bij het inschrijfgeld is tevens deelname aan de afsluitende barbecue inbegrepen.
Joost Reijns zal aanwezig zijn om het startschot te geven voor de sponsortocht en de deelnemers aan te moedigen.

Onze ambassadeurs:

  • Ruud van Nistelrooy, oud prof-voetballer, Heesch
  • Kees van Geffen, wethouder sport, gemeente Oss
  • Jelle van Gangelen, directeur hotel de Weverij, restaurant Cordial Oss
  • Joep Kemkens, voorzitter Osse Industriële Kring

Voorafgaand aan de sponsortocht vindt de 23steGolfbad Osse Maasrace” plaats, georganiseerd door de Osse zwem- en waterpolo vereniging Arethusa. Zwemmers van alle leeftijden zwemmen afstanden van 250 tot en met 5.000 meter.
Waarbij de 5 kilometer om de Grote Prijs van Oss het hoofdonderdeel is waar de nationale top aan de start zal verschijnen. Het wedstrijdrecord staat op naam van Olympisch kampioen Ferry Weertman. De wedstrijd wordt voor het eerst in de Lithse Ham gehouden.

Meer informatie:
www.ossemaasrace.nl
zwemvoormij@ossemaasrace.nl